Tainele epilatului definitiv cu dioda laser

Principiul de bază pe care se bazează îndepărtarea părului cu dioda laser este fototermoliza selectivă (vezi TDT „Timpul de distrugere termică“). Potrivirea perfectă a unei lungimi de undă specifică luminii laser (în acest caz, 808 nm) cu durata impulsului ad-hoc, permite obținerea unui efect optim asupra țesutului tratat, fără niciun efect asupra pielii. Lumina laser este absorbită de culori închise și în cazul fotoepilării, melanina este considerată cromoforul primar.

Există două tipuri de melanină a părului: eumelanina dă culoarea maro sau negru, în timp ce feomelanina dă culoarea blond sau roșu. Cu cât părul va fi mai închis, cu atât mai repede se va obține rezultatul dorit. Tenul deschis și părul închis la culoare erau combinația ideală, dar cu noua tehnologie dioda laser vă puteți trata cu succes toate tipurile de piele și toate tipurile de păr (cu excepția părului alb și roșu).

Laserul dioda a fost introdus pentru prima dată în 1997 și a fost aprobat în SUA de către Food and Drug Administration (FDA), ca aparat de „reducere permanenta a părului“.Potrivit FDA, cu termenul „permanent“ este definită reducerea părului ca un rezultat care trebuie să se mențină pe termen lung, după un ciclu variabil de ședințe, în funcție de persoana care urmează să fie tratată. Îndepărtarea părului prin intermediul dioda laser a devenit în scurt timp foarte popular pentru viteza de execuție și eficacitatea tratamentului.

Creșterea firului de păr este un ciclu compus din trei faze: anagenă (faza de creștere), catagenă (repaus) și telogenă (căderea firului de păr). Acest ciclu durează 28 de zile, după care se reia și se înlocuiește cu un nou fir de păr. Cercetările clinice au aratat că faza ideală pentru fotoepilare este cea anagenă. Intervalul dintre ședințe trebuie să fie de circa 28 de zile. Lungimea impulsului (durata) este unul dintre cel mai important parametru care trebuie luat în considerare.

Lungimea sa determină încălzirea și ca urmare eficacitatea asupra foliculului pilos: obiectivul principal sunt celulele germinative care trăiesc la rădăcina firului de păr.Energia luminoasă a fasciculului laser este absorbită de melanina din interiorul părului și generează o căldură care ajunge la celulele germinale. Pentru a ajunge la un rezultat optim, această temperatură trebuie să fie menținută atât timp cât este necesar pentru a provoca distrugerea biologică a bulbului de păr.

Dacă temperatura nu este suficient de mare sau timpul este prea scurt, aceste celule nu vor fi distruse. Fluența (sau densitatea de putere) a energiei este un alt parametru important. Fluența se măsoară în jouli pe centimetru pătrat (J / cm²). Este util să folosim o setare suficient de mare pentru a încălzi foliculii și pentru a-i inactiva.Răcirea epidermică a fost determinată pentru a permite o fluență ridicată și pentru a reduce efectele secundare și durerea, mai ales pe pielea închisă la culoare.Practic, parametrii care urmează să fie luați în considerare sunt următoarii:fluențădiametrul spotuluilungimea și durata impulsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *